Karen Bit Vejle/Papercut Design

[vc_row][vc_column width=»5/6″][vc_column_text]KAREN BIT VEJLE

Bits primære kunstart er psaligrafi, kunsten å skape bilder av papir ved å klippe mønstre og motiver. Et psaligrafisk verk er formet av et stort sammenhengende stykke papir og er klippet utelukkende med saks. Arbeidet er tidkrevende og krever stor konsentrasjon. Klipper man feil, kan det ikke rettes opp. Hun har oppdrag og utstillinger både i Norden, Europa forøvrig, USA og Asia. Det kjente London-galleriet Adrian Sassoon er hovedforhandler av hennes verk.

Danskene har tradisjon for å klippe dekorasjoner av papir til jul. De sender også vers og hilsener på mønsterklippet papir, såkalte gækkebrev til påske. Karen Bit Vejle har klippet i papir siden hun var liten, men den gangen først og fremst i forbindelse med disse høytidene. Da hun var 16 år, fikk hun se en mann som klippet silhuetter i papir. Hun ble så inspirert at hun straks gikk hjem og begynte å klippe selv. Siden klippet hun nesten daglig, først for å oppøve teknikken, til hun mestret de symmetriske klipp som fremkommer ved at man bretter og klipper. Deretter videreutviklet hun sine klipp med asymmetriske motiver i tillegg til de symmetriske ornamentene og mønstrene.

Bit har laget en egen serie med reproduserte papirklipp-dekorasjoner og kort. De fremstilles ved hjelp av laserteknologi med utgangspunkt i hennes originalklipp og brukes som vakre og særegne dekorasjoner i våre hjem. Disse reproduksjonene kan du få kjøpt her hos oss!

En viktig figur i Bits kunst er «Ballerina Bulldog», en tilsynelatende sart, men likevel sterk ballerina. Målsetningen med Ballerina Bulldog-konseptet er å fremkalle refleksjon over vår egen indre styrke og øke bevisstheten om ansvaret vi har for egne livsvalg. Konseptet er basert på Søren Kierkegaards filosofi.

Den danske filosofen Søren Kierkegaard har sagt at når vi går på livsveien, kommer vi til et punkt der den deler seg i to. Vi må velge, og så går vi videre. Og når vi har gått et stykke, deler veien seg igjen og vi kan ta et nytt og kanskje klokere valg. Det er det vidunderlige.

Les mer om Karen Bit Vejle her: Karen Bit Vejles offisielle nettsted

Karen Bit Vejles papirdesigns får du kjøpt i nettbutikken vår under Interiør.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/6″][vc_single_image image=»1082″][vc_single_image image=»1083″][/vc_column][/vc_row]